Психолошка анализа и дијагноза ФК Партизан

Фудбалски клуб Партизан је након срамног пораза од молдавског Шерифа и низа лоших резултата, отпустио шефа стручног штаба Гордана Петрића. Петрић је други тренер ове сезоне који је добио отказ, после краткотрајног избора за ту позицију Илије Столице.

Петрић је водио црно беле на тридесет утакмица где је забележио чак осамнаест победа од чега су само четири биле забележене у претходних петнаест утакмица. Најтеже поразе доживео је у купу против друголигаша Сремске Митровице, Младости из Новог Сада која је на зачељу Суперлиге и то са 4:0 на домаћем терену и поменуту утакмицу против Шерифа. Игру његовог тима до паузе за мундијал красила је јако добра нападачка игра која је доносила сјајне резултате попут двоструке победе над немачким Келном. Те победе су донеле пласман Партизану у наредну фазу Лиге Конференција. Партизан је у том периоду бележио преко два гола по мечу, док је у утакмицама после светског првенства бележио само један гол уз више од једног примљеног. У игри се видела велика тактичка промена у којој се Партизан претворио из клуба који иде на гол више у тим који чува резултат, али и промена у понашању играча који су тотално немотивисани излазили на терен скоро сваки пут где се видело да је Петрић такорећи „изгубио свлачионицу“.

Управа Партизана већ годинама је на мети навијача због лошег вођења клуба, а чини се да је у последње време ситуација дошла до неизмерног погоршања. Тужени су од стране бивших играча за неисплаћене плате, ситуација на стадиону је све гора, док све време млади играчи прерано одлазе из клуба за смешне паре. Чини се да се тренери па и сами играчи доводе на пробу што никако не би смело да се догађа на овом нивоу фудбала.

Пред црно-белима је још један велики тест у виду вечитог дербија који се игра на стадиону Црвене Звезде. Нови шеф стручног штаба који ће у овој и у наредним утакмицама предводити тим из Хумске је Игор Дуљај, бивши фудбалер и тренер филијале Партизана.