ФСС бира новог председника, Немања Видић главни кандидат за победу!

Након петогодишње власти Славише Кокезе, привредника и члана Српске напредне странке, дошло је време да на челу Фудбалског савеза Србије буду људи који су стручнији за овај спорт. Главни кандидат за преузимање највише позиције у српском фудбалу је легенда овог спорта, бивши штопер Манчестер Јунајтеда, Црвене Звезде и Интера из Милана, Немања Видић.

Међу другим могућим кандидатима је и председник Црвене Звезде Драган Џајић, али и бивши министар пољопривреде из редова СНС-а Бранислав Недимовић, други човек чије се име већ дуже време спомиње у јавности. Према речима самог Недимовића избори морају бити демократски, али како се у избору тренутно налази само један кандидат јасно је да је Видић, барем на основу његове изјаве, будући предузимач дужности. Недимовић, као бивши министар, очигледно није конкурентан за ову функцију па стога није ни погрешио. Тренер ФК Партизана Гордан Петрић је пред утакмицу са клубом Младост из Новог Сада упитан на ову тему изјавио: „Ако се Видић кандидује за председника, подржавам га и не видим ниједног противкандидата са друге стране. Он разуме фудбал у потпуности и најбоље је решење за ту позицију. Немања води миран живот и нема потребе да буде председник, зато не видим ни сврху, ни потребу да неко лобира за Видића.“

Избори за председника фудбалског савеза Србије одржаће се средином марта, а судећи по гласинама Недимовић ће, иако је изјавио да је Видић једини кандидат, имати подршку Војводине, Београда и већине других клубова. Са друге стране, Немања има подршку синдиката фудбалера, региона Западне Србије и представнике Радника из Сурдулице и Радничког из Ниша.