Потпуна доминација Партизана у финалу АБА лиге

У вечерашњем вечитом дербију екипа црно белих потпуно је покорила вечитог ривала и довела ову серију до одлучујуће утакмице „мајсторице“. До краја прве четвртине Звезда је имала предност и држала се у утакмици, али су већ на крају прве и почетку друге четвртине играчи Партизана направили серију од 30:7 и уништили игру кошаркаша који су предвођени од стране тренера који је познат по доброј дефанзиви-Дејана Радоњића.

На полувремену Партизан је постигао 68 поена и то је највише што је постигла једна екипа на полувремену у историји овог такмичења. У другом полувремену, већ познати победници, само су одржали предност и на крају савладали ривале резултатом 112:84. Најефикаснији играч на паркету био је српски кошаркаш Алекса Аврамовић са 24 поена, док су у екипи Партизана двоцифрени били још Лесор са 19, Мадар са 12, Смаилагић са 11 и Мур са 11 поена. У Црвеној Звезди најрасположенији био је Холинс са 19, док су уз њега били двоцифрени Марковић и Добрић са 16, односно 11 поена. Партизан је у овом мечу имао чак 68% шута из игре, од тога 57% погођених шутева за три поена и чак 75% за два.

Партизан улази, после две узастопне победе, изузетно мотивисан у пети одчучујући меч који ће се играти у понедељак 6. јуна од 20 часова у хали Александар Николић. Међутим, Црвена Звезда је домаћин следеће утакмице и то у комбинацији са поразом који су претрпели овај меч може довести до потпуног преокрета. Свакако нас очекује јако узбудљиво и неизвесно финале АБА лиге.