Црвена Звезда одбранила титулу након скандалозног меча и репризе навијачких нереда

Нажалост одлучујући меч у плеј-офу АБА лиге обележило је навијачко недопустиво понашање које је почело већ када су играчи Партизана изашли на загревање јер су их сачекали топовски удари, кованице, упаљачи и други тврди предмети које смо могли да видимо и на претходном дуелу када су црно-бели били домаћини.

Прво полувреме протекло je у напетом ритму у којем смо могли да видимо пуно слободних бацања, промена вођства и сјајних акција на обе стране. На одмор задовољнија је отишла екипа Жељка Обрадовића која је имала предност од 4 поена. Друго полувреме донело је нове проблеме и прекид због попуњавања забрањеног дела трибина и поновног убацивања предмета на терен након чега су судије одлучиле да се повуку у свлачионице док се не смире страсти, али је на путу ка тамо један од гледалаца погодио судију што је довело до потпуног пражењења хале. Чак су и навијачи упали на терен што је продужило паузу јер је морала да реагује и полиција.

Након дужег чекања утакмица се наставила и Звезда је полако смањивала предност Партизана и коначно успела да поведе на крају треће четвртине. Последњу деоницу у овој сезони обележиле су три тројке браниоца титуле које су испоставиће се направиле превагу и донеле титулу новом-старом шампиону АБА лиге. Најефикаснији у екипи црвено-белих били су Давидовац са 15, Волтерс чија је тројка била пресудна са 12, Калинић са 11 и Митровић са 10 поена.

Са друге стране најбоље расположени били су Пантер са 27, што је рекорд једног играча Партизана у финалу, Аврамовић са 12, који је био једини двоцифрен на свих пет утакмица и Мур са 11 поена. За најкориснијег играча финала проглашен је Огњен Добрић који је просечно бележио 11.6 поена, 2.6 скока и 1.5 асистенције по мечу.