Пикси поново предводник Србије у борби за европски трон

Фудбалска репрезентација Србије пласирала се први пут у овом веку, и миленијуму, на првенство Европе које ће бити одржано у Немачкој. Последњи пут када су орлови ишли на ово такмичење била је давне 2000. године у Белгији и Холандији на којем је наш тренутни селектор био капитен репрезентације

Србија је на овим квалификацијама оставила слабу слику о себи пошто су у комшијској групи где су били са Бугарима, Мађарима, Црногорцима и, мало даљим, Литванцима остварили победе само против Литваније, која је најслабије рангирана из овог друштва, и Црне горе по два пута. Бугари су били несавладиви, а против северних комшија није освојен нити један бод. Одбрана такође није била на нивоу пошто је мрежа сачувана на само два меча, а напад је предводио ко други но Александар Митровић који је са Душаном Тадићем имао по шест контрибуција.

Утакмица се одиграла на новом стадиону „Дубочица“ у Лесковцу на којем је Србија била домаћин први пут. На трибинама био је присутан и Александар Чеферин, председник Уефе. Овај пласман не би требао да стави под тепих лошу игру репрезентације кроз цео квалификациони циклус у којем је прављено доста грешака и који би требао бити једна велика школа како за играче тако и за селектора који би требао да поправи тактике или да нађе решење проблема ове екипе.

Жреб ће бити одржан 2. децембра у Берлину, а Србија ће се, у зависности од резултата других репрезентација, наћи у трећем или четвртом шеширу.