Новак дочекан у Београду након четврте узастопне титуле на Вимблдону

Новак Ђоковић вечерас je дочекан испред платоа градске скупштине како би заједно са својим обожаваоцима прославио своју седму титулу на Вимблдону. Он је у финалу, које је било рекордно тридесет друго за њега и јубиларно стото на овом турниру, био бољи од Аустралијанца Ника Киријоса у четири сета.

Као и у претходна два меча Новак је изгубио први сет у коме је Ник доминирао са својим сервисом и асевима. Други сет припао је Србину који се као и у прошлим дуелима вратио и изједначио. Трећи сет су обојица одиграли скоро перфектно до самог краја када је Ђоковић узео брејк након што је Киријос имао 40-0 у гему и пробудио оног „лудака“ у себи. Аустралијанац је након што је Ноле потрвдио брејк почео да прави гримасе, жалио се код судије и љутио на слабу подршку са трибина и свој стручни штаб. Али то није било ништа чудно када је он у питању. Оно што је било невероватно је туча која је избила на трибинама која је зачудила двојицу такмичара, судију и све остале присутне.

У последњем сету гледали смо тај брејк у ком је видно изнервирани Киријос потпуно изгубио живце и стрпљење и почео да прави грешке које су га коштале победе. Ово је Новаку четврта узастопна титула у Енглеској, а једини играч који има више трофеја на Вимблдону је американац Пит Сампрас са осам. Упркос томе што је са централног терена у Лондону Ђоковић изашао са трофејем у рукама, он ипак неће успети да одбрани своје поене. Наиме, организатори такмичења су забранили руским и белоруским држављанима да наступају, што је довело до тога да савез на ту одлуку реагује и укине поене са тог такмичења. Због овога Новак је са трећег пао на седмо место АТП листе.