Нови Сад: Распишите референдум о Новом Саду на води

Синоћ је у Новом Саду одржан други по реду протест против усвајања новог градског урбанистичког плана. Протест под називом „Буна против мафије“ није био страначки или идеолошки обојен, а на самом догађају нису примећена обележја ниједне политичке организације. Такође, на скупу нису примећене ни заставе АПВ-а, већ једино српске заставе.

Преко 2.000 Новосађана исказало је велико неслагање са усвајањем новог градског урбанистичког плана. Током протеста изнет је захтев да се о урбанистичком плану изјасне грађани и то на референдуму, а да се до тада не доносе одлуке по новоусвојеном плану. Демонстранти су током протеста стали код просторија СНС-а и на исте бацили фарбу, а потом су са њих поскидали српске заставе.

На протест су позвале бројне организације укључујући Демократску и Народну странку. Протесту су присуствовали Небојша Новаковић, Мирослав Алексић, Зоран Лутовац и Борислав Новаковић који је рекао да ће се протести наставити све док не буду кажњени сви они који су тукли и малтретирали грађане испред Скупштине АП Војводине. Коначна порука демонстраната је да Новосађани неће стати у броби против режима Српске напредне странке.