Пуна сала на концерту Фенечких бисера

У Мадленијануму се у недељу 8. маја одржао концерт групе Фенечки бисери. Младе групе талентованих музичара који већ пет година певају и свирају широм Србије родољубиве песме које су углавном сами написали и компоновали. 

На концерту су могле да се чују ауторске песме попут: „Завет Косова“ и „Ода Хиландару“, али и неке друге свима познате песме попут: „Ој Косово, Косово“ и „Весели се српски роде“. Сала је била у потпуности пуна, а публика одушевљена наступом ових младих музичара. Публика је такође нарочито позтивно реаговала на песме које је ова група отпевала на руском језику, а то су: „Каћуша“ и „Каљинка“.

Посебну пажњу и симпатије публике покупили су Фенечки бисерчићи, подмладак музичког ансамбла Фенечки бисери, који су у паузи отпевали три дивне песме „Принцеза“, „Само да рата не буде“ и „Песма малом анђелу“. Фенечки бисери се, поред уметничког, баве и хуманитарним радом. Сваке године уочи Божића одржавају хуманитарне концерте широм Србије на којима прикупљају средства за паковање пакетића за децу са Косова и Метохије.