Одржан концерт Естас Тонеа

У Београду, 19. октобра, одржан је концерт познатог гитаристе Естас Тонеа који је наступао са Хернаном Суарезом и Конрадом Молином у Коларчевој задужбини.

Естас Тоне рођен је 1975. године, украјински је гитариста, а са свирањем гитаре почео је са само осам година, док се касније се посветио студијама класичне музике у оближњој музичкој школи. Након тога, Естас је запустио своју музичку каријеру, али се 2001. године, када се преселио у Њујурок, поново посветио гитари свирајући у дуету са виолинистом и уличним уметником Мајкл Шолменом. Естас Тоне је редован извођач на разним музичким фестивалима широм света, што на неки начин одражава и његов стил живота с обзиром да је свој живот посветио путовањима.

Овог месеца смо по први пут имали прилике да се упознамо са њим и његовом музиком у склопу турнеје „Rhytms Of Changes“. С обзиром да Естас константно путује по свету, он и своју музику прави у складу са тим. Наиме, његове нумере су микс разних стилова, од електронске и латино музике, па све до етно звука. Естаса многи називају „Богом гитаре“, али он за себе каже да је модерни трубадуром.  Можемо слободно рећи да је популарност стекао управо захваљујући својим уникатним нумерама које спајају мелодије из различитих култура.

Ово вече јесте било намењено љубитељима гитаре, међутим, уколико имате жељу да посетите Коларчеву задужбину, саветујемо вам да запратите њихов сајт и на време резервишете своје место за неки од наредних концерата.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *