Нова нумера америчког пијанисте Мајка Меклорена

Септембар месец је засенио млади амерички пијаниста Мајка Меклорен својом новом нумером „Diamonds are girl’s best friend“.

Мајка Меклорин рођен је 1994. године у граду Чарлстон у Јужној Каролини. Клавир је почео да свира са само осам година, када му је бака поклонила њен стари клавир, а сада, са само 28 година, Мајка има завидну каријеру. Свој таленат је наставио да унапређује приватним часовима, а касније је завршио основне и мастер студије које су му омогућиле да свој дар усаврши.

Био је добитник многобројних награда од којих се издваја Gilmore Young Artist Award која се додељује сваке друге године двојици најперспективнијих пијаниста. Такође, наступао је са бројним оркестрима, попут Филаделфијског и Кливлендског, свирајући клавир, али је кроз своју музичку каријеру сарађивао и са бројним звездама класичне музике. Мајка је познат по својим интерпретацијама популарних нумера, али је 2021. године избацио свој први студијски албум под називом „Chopin“.

Нова Мајкова нумера под називом „Diamonds are girl’s best friend“ представља интерпретацију истоимене нумере коју је извела Мерлин Монро у филму „Gentlemen prefer blondes“. Мајка Меклорин познат је по интерпретирању познатих нумера, међутим, он увек приликом свирања, унесе свежину и сензибилност 21. века, а свака одсвирана композицијама прожета је савременим поп мелодијама.

Уколико желите детаљније да се упознате са његовим радом, можете посетити његов јутјуб канал или лични блог.