Концерт италијанског пијанисте и композитора Лудовика Инаудија ускоро у Београду

У Београду ће се 16. марта у Центру за културу Влада Дивљан, одржати концерт Лудовика Инаудија уз пратњу ансамбла „Simple Music“.

Лудовик Инауди рођен је 1955. године и познати је италијански пијаниста и композитор. Школовао се у Милану, а своју каријеру је започео у водама класичне музике, да би касније почео да се окреће и другим жанровима због чега су његове фузије различитих музичких стилова јако интересантне. Још као тинејџер почео је да компонује сопствену музику, али је тада гитара била предмет његовог интересовања, да би тек касније током свог школовања у Милану клавир постао његов главни инструмент са којим се и прославио.

Првобитан фокус његове каријере било је компоновање које му је донело велики успех на самом почетку, након чега се окренуо клавиру како би музици дао и једну другачију ноту личне експресије. Његова музика је амбијентална и опуштајућа, често са придодатом и интроспективном димензијом у којој се највише осврће на минимализам који његовим делима даје један заносан и јединствен печат. Лудовиков минимализам је освојио публику широм света, а изведба која је тренутно веома популарна јесте „Experience“ из 2019. године. Његову музику можемо категоризовати као модерну класичну музику или неокласичну музику.

Концерт ће се одржати 16. марта са почетком у 20 часова у Центру за културу Влада Дивљан где ћете имати прилику да се упознате са радом Лудовика Инаудија.

One thought on “Концерт италијанског пијанисте и композитора Лудовика Инаудија ускоро у Београду

  1. Greetings! Very helpful advice in this particular article!
    It is the little changes which will make the greatest changes.
    Thanks for sharing!

Comments are closed.