,,Тројка из блока“ након две године паузе поново на Калемегдану!

Хуманитарна организација ,,Срби за Србе“ после пуне две године поново одржава турнир „Тројка из блока“ у брзом шутирању тројки. Турнир ће се одржати у суботу 24. септембра са почетком у 18 часова на теренима КК Партизана на Калемегдану са циљем прикупљања средстава за социјално угрожене породице на Косову и Метохији.

Тројка из блока је спортско-хуманитарни пројекат настао 2012. године, чија је мисија прикупљање средстава за социјално угрожене вишедетне породице широм Балкана. Спроводи се кроз спортско хуманитарну манифестацију брзог шутирања тројки у низу градова широм света, кроз спорт, забаву, окупљање младих људи, познатих личности из света спорта, културе и музике, као и великог броја поносних спонзора и добротвора који донацијама подржавају остваривање хуманитарних циљева. Пријављивање за учешће на турниру се врши на лицу места, а котизација за учешће на износи 300 динара.

Хуманитарна организација Срби за Србе, која је регистрована у 11 земаља широм света у којима је организовано више од 1,200 хуманитарних догађаја, одликована је за свој досадашњи добротворни рад на Видовдан 2015. године Орденом Светог Саве од стране Српске православне цркве у манастиру Грачаница, Орденом Епархије Горњокарловачке 2016. године у манастиру Комоговина, орденом Крст Милосрђа Председника Владе Републике Српске и наградом Скупштине Града Београда за Херојско дело 2018. године.