Наше одбојкашице донеле злато у Србију

Невероватне, неустрашиве, незаустављиве, незаменљиве и неумољиве – само су неки од епитета којима бисмо могли описати наше златне одбојкашице и њихов успех на светском првенству где су остале непоражене.

У одбрану трона светског шампиона кренуле су из групе Ц где су редом побеђивале Канаду, Бугарску, Немачку, Казахстан и великог ривала САД. У другој рунди су се састале са Пољском, Доминиканом, Тајландом и Турском. Све те утакмице успеле су да прођу са пола гаса и лако се пласирају у завршни део турнира. Потом су им поново на мегдан изашле Пољакиње против којих су имале доста проблема јер се играло у чак 5 сетова до последњег атома снаге, где су наше одбојкашице извукле победу на крају тај брејка резултатом 16:14.

У полуфиналу чекале су их Американке које су наше одбојкашице успеле да победе и тиме се пласирају у само финале такмичења. На самом крају пута чекао их је Бразил који је Србија уз сјајну игру успела да савлада без иједног изгубљеног сета чиме су оне успеле да одбране титулу првака света. Најбоља у финалу, али и на целом првенству била је Тијана Бошковић која је по други пут за редом освојила медаљу светског шампиона, али и награду за најбољу одбојкашицу турнира. Свечани дочек наше репрезентације традиционално је одржан код Скупштине града где их је дочекало више хиљада грађана са овацијама и честиткама.