Крај шампионске авантуре најављује департуре?

Након десет година чекања, и веома неизвесне нокаут фазе, кошаркашки Партизана су на њиховом паркету успели да освоје седму титулу АБА лиге. У финалу лиге су се, очекивано, нашли вечити који су се ове сезоне састали рекордних 10 пута! По два пута у регуларном делу сезоне у обе лиге, у националном купу, као и у финалу Јадранске лиге.

Оба тима су остварила по пет победа, а најзанимљиви дуели били су они где смо видели враћање дефицита од преко петнаест поена разлике у другом полувремену што се десило у чак два наврата ове сезоне. Први пут у националном купа где је поражени Партизан у једном тренутку имао предност од 18 поена разлике у првом полувремену, и други пут у АБА лиги која је била пресудна у борби за прво место у регуларном делу сезоне где је Црвена Звезда испустила предност од чак 20 поена разлике. За најкориснијег играча финала регионалне лиге изабран је капитен црно-белих Кевин Пантер који је постигао чак 32 поена у одлучујућем мечу за титулу.

Одмах по завршетку финалне серије почеле су летње гласине о одласку играча, а први на листи потенцијалних трансфера нашао се управо Кевин Пантер. За њега су тренутно заинтересовани највећи шпански клубови Реал Мадрид и Барселона, као и грчки Панатинаикос који је у своје редове већ довео и Звездиног Аргентинца Луку Вилдозу и Партизановог Француза Матијала Лесора, али и доскорашњег тренера Ефеса Ергина Атамана. На листи играча који су близу одласка из Партизана је и Данте Ексум, за којег се интересује Монако, као и Зек Ледеј и Џејсма Нанелија којима је истекао уговор. Када је у питању Црвена Звезда уз поменутог Вилдозу клуб ће највероватније напустити Факундо Кампацо који се враћа у Мадрид, Филип Петрушев који одлази у НБА како би играо за Филаделфију, Огњен Добрић који је званично потписао за Болоњски Виртус, док ће тим након истека уговора напустити и Кузмић, Радуљица, Ивановић, Мартин, Холанд и Бентил.

Партизан је према речима тренера црно-белих Жељка Обрадовића освајањем Јадранске лиге отклонио сваку сумњу око играња овог клуба у Евролиги следеће сезоне. Међутим, иако је готово извесно да ће се међу клубовима који ће играти највеће европско кошаркашко такмичење наћи и Црвена Звезда, званична одлука о томе ће бити донета 29. јуна.