Голден Стејт Вориорси су нови шампиони НБА лиге

Екипа из Сан Франциска савладала је Бостон Селтиксе у шест утакмица финалне серије и по четврти пут у последњих 10 година подигла трофеј Лерија О Брајана. Већ у првој утакмици Селтикси су успели да направе „брејк“ и поведу у првој утакмици након сјајне четврте четвртине у којој су направили чак 24 поена разлике у односу на противника. 

У другој утакмици Голден Стејт је изједначио и пребацио серију на источну обалу. У ТД гардену Бостон је победио први меч, али су у другом гости успели да врате „брејк“ сјајном партијом Стефа Карија који је остварио 43 поена и 10 скокова и тако изједначе. Наредна два меча потпуно су припала Вориорсима који су освојили трофеј НБА лиге по седми пут у историји, од тога два пута као ратници из Филаделфије и пет пута као Голден Стејт.

Трофеј Била Расела, човека који је освојио лигу чак 11 пута и то управо са Бостоном, додељује се најбољем играчу финала, а ове године то је био Стеф Кари који је бележио у просеку 31 поен, 6 скокова и 5 асистенција по уткамици. Немања Бјелица, члан шампионске екипе, постао је четврти Србин који је освојио овај трофеј. Уз њега на врху Америке били су Огњен Кузмић, Дарко Миличић и Пеђа Стојаковић.