Александар Станојевић се по други пут опростио од Партизана

Александар Станојевић, шеф стручног штаба клуба из Хумске, напустио је ту улогу након незадовољства због суђења на последњим утакмицама сезоне против Чукаричког и Напретка из Крушевац које су доста утицале на борбу за титулу. Он је изјавио да се више никад неће враћати у српски фудбал.

„Ја сам разочаран због неких ствари. Нема земље у региону у којој се дешавају овакве ствари. Сигурно се нећу враћати у овакав српски фудбал. Трошио сам се много, а није било сатисфакције због ствари на које није могло да се утиче. Рекао сам људима који воде клуб да нећу остати ако не освојимо титулу. Већ После Чукаричког сам одлучио и рекао људима у клубу да одлазим.“

У другом мандату Станојевић није освојио ниједан трофеј, али је одвео Партизан у осмину финала Лиге Конференције и у групну фазу Лиге Европе. У првом мандату од 2010. до 2012. године освојио је титулу и увео црно-беле у Лигу Шампиона. У другој сезони освојио је дуплу круну, али се није изборио за Европу због шокантног избацивања од стране Ирског Шамрока. Први кандидат за преузимање посла шефа струке је некадашњи тренер репрезентације Младен Крстајић који је такође био играч и тренер Партизана.