Ћута позвао на протест: Скупштина у 18 часова, Кнеза Милоша и правац Газела!

Гостујући у јутарњем програму на телевизији Нова С Александар Јовановић (Ћута), народни посланик „Заједно!“, говорио је о протестима који се данас одржавају у Београду под слоганом „Нека све стане“.

МУП је замолио да се Газела не блокира, јер тај акт подлеже прекршајима и кривичној одговорности. Да ли постоји могућност да ПУМ спречи блокаду Газеле?

МУП треба да брине о лудацима, да су бринули не би дошло до оног масакра у Младеновцу. Кад нема институција онда је ту Газела – једина институција пред којом се Александар Вучић склања. Владимир Орлић је добио захтев 84 народна посланика да сазове седница о одговорности Владе и свих министара и наравно Александра Вучића за све што се дешава ових дана. Човек се закључава у канцеларију, ставља неке четири гориле на врата. Ако нећеш да разговараш тамо где је место, а то је скупштина, разговараћемо на Газели као и за Рио Тинто.

Јовановић је замолио грађане који планирају да у време протеста путују Газелом да се стрпе 2 сата до завршетка блокаде. „Редари ће бити ту, хитна помоћ ће наравно бити пропуштена. Ми се склањати са улица нећемо, можете да очекујете још блокада. Позивам грађане који данас не буду били у Београду да изађу на тргове и улице својих градова и да блокирају саобраћај.

Јуче сте поднели Влади штампане оставке Братислава Гашића и Александра Вулина, да ли планирате да изнесете неке нове захтеве данас?

Нема нивих захтеве. Братислав Гашић може да буде министар полиције само у држави Александра Вучића, то исто важи и за овог Вулин и за Брнабић и ту целу његову екипу која нема петљу, да дође и да запали свеће пред ОШ „Владислав Рибникар“. Причају приче о томе како не желе да политизују целу ствар. Нама говоре како ми политизујемо. Па шта сте ви? Једини Богом дани да се бавите политиком у овој земљи? Нема више разговора са њима, дакле, данас испред скупштине у 18 часова, Кнеза Милоша и правац Газела! Позивам Вучића да искористи ову тишину, неће вечно да траје.