По први пут у Србији солистички концерт пијанисте Дениса Мацуева

Познати руски пијаниста класичне музике Денис Леонидович Мацуев, за кога слободно можемо да кажемо да је прави виртуоз нашег времена, по први пут ће у Србији одржати солистички концерт у МТС дворани.

Мацуев ће представити програм под називом „На бис“ где ће се наћи многа ремек-дела класичне музике, од Моцарта до Чајковског. Школовање је започео у свом родном граду Иркутску, а потом се са родитељима преселио у Москву како би имао адекватно музичко школовање. Таленат је наследио од родитеља који су такође пијанисти, међутим сам Денис је признао како је највише знања стекао од своје баке са којом је и започео да свира клавир. Показао је интересовање за клавир и музику још док је имао 3 године, а такође гаји афинитете и према џез музици.

Поред многобројних музичких награда које је освојио, Мацуев је 2018. године одликован Орденом части од стране председника Руске Федерације Владимира Путина. Мацуев поред свог талента поседује неодољиву харизму и енергичност са којом редовно одушевљава публику. Прилику да се упознамо са Денисом имали смо још 2013. године када је одржао концерт у Коларцу у склопу циклуса „Великани музичке сцене“, али је овај догађа ипак по својој природи другачији јер је у питању солистички концерт.

Концерт ће бити одржан 8. маја у Београду, а карте за концерт се могу купити на благајни МТС дворане, као и на продајним местима tickets.rs или онлајн.