Концерт Андрее Николић вечерас у склопу фестивала АртЛинк

У суботу 29. jуна биће одржан концерт Андрее Николић која ће наступати са гудачким ансамблом Камерата Балканика. Концерт се одржава у склопу 12. АртЛинк фестивала, у конаку Кнегиње Љубице, а повод јесте Међународни дан Дунава.

АртЛинк представља удружење уметника које је основано 2004. године како би окупило младе уметнике из различитих уметничких сфера. Циљ јесте стварање новог и модерног културног концепта који ће на уникатан начин приказати различита уметничка остварења, али кроз потпуно другачије форме и пројекте. Уметници који су део овог удружења сматрају да је неопходна мултидисциплинарност уметничких пројеката који ће на адекватан начин промовисати младе уметнике и њихова достигнућа. Такође, њихова мисија јесте да окупе уметнике, како из Србије, тако и из региона како би своје различитости удружили и стварали нешто потпуно ново.

Међународни дан Дунава обележава се у свим државама кроз које ова река пролази. Ове године АртЛинк заједно са Амбасадом Аустрије у Србији и Аустријским културним форумом организује низ културних активности. Конак Кнегиње Љубице је место на коме ће бити представљен програм  „На лепом плавом Дунаву“, а гошћа биће Андреа Николић која је виолиниста, концерт мајстор и диригент. АртЛинк већ дужи низ година, кроз своје активности, доприноси побољшању свести о очувању животне средине. Позивамо вас да у суботу у 19 часова посетите АртЛинк фестивал и уживате у изваредном извођењу Андрее Николић и гудачког ансамбла Камерата Балканика. Улаз је бесплатан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *