Изложба „Окретне слике“ уметника Јошкина Шиљана

Дела Јошкин Шиљана крећу на регионално путовање те ће бити постављена у Љубљани у галерији „Y“, а тим поводом, од 4. августа до 1. септембра у београдској галерији „Штаб“ биће представљена његова дела на изложби „Окретне слике“, чији су кустоси Пиа Миклиц и Ана Кршљанин.

Јошкин Шиљaн је један од најзначајнијих уметника савремене српске ликовне сцене, а његова аутентичност је освојила публику широм света. Његове слике одишу слободом док је колорит који их испуњава интензиван. Путем Јошкинових дела можемо уочити да је он стваралац слободног духа и његов главни мотив за стварање јесте освесшћивање несвесног и откривање скривеног. Његов таленат је препознат на самом почетку његове каријере те је одликован многобројним наградама, а до сада је одржао преко двадесет самосталних изложби и још много колективних.

Јошкин је самоуки визионар који се приликом стварања ослања на своју интуицију па се тако, посматрајући његова дела, може осетити слобода једног бескрајног и немирног духа који влада платном. На изложби, „Окретне слике“ сусрешћете слике на којима се налазе симболи који визуелно подсећају на машине. Међутим, тим машинама влада нежност која је истакнута линеарном слободом и добро комбинованим бојама. Назив „Окретне слике“ нам већ наговештава одређену агилност и виталност те Јошкинове слике у нама могу пробудити и оно унутрашње дете које је давно заспало.

Сви посетиоци имају прилику да до 1. септембра сваког дана од 11 ујутру до 21 увече посете изложбу како би се упознали са радовима уметника Јошкина Шиљана.