Мундијал први пут у историји добија замену! Ово је ново такмичење које ће га заменити

На сваке 4 године одржава се највећи празник фудбала – светско првенство. Међутим, цео фудбалски свет ће остати ускраћен овог лета за тај догађај, а замениће га најновије Уефино такмичење Лига Нација. Тамо ће своје учешће имати и Србија тако да ћемо имати шта да пратимо овог лета.

У трећем циклусу Лиге Нација наша репрезентација налази се у групи Б са Шведском, Норвешком и Словенијом, а прво место у групи би могло да нам донесе пласман на Европско првенство на које никада нисмо отишли као земља. На путу да остваримо немогуће препрека ће нам бити неки од најбољих тимова света.

Норвешка је прва на тапету у Београду другог јуна. Дефинитивно прво име које сви повезују са овом репрезентацијом је млади нападач Борусије из Дортмунда Ерлинг Халанд који је на 17 утакмица постигао 15 голова И уписао 2 асистенције. Уз њега ту је и вундеркид из Арсенала Мартин Одегард који је на 39 утакмица постигао 2 гола и уписао 8 асистенција.

Словенија је следећа препрека коју поново играмо на домаћем терену. Играчи који се истичу су аталантин Јосип Иличић који је на 79 мечева постигао 16 голова И уписао 17 асистенција. Ту је наравно И дуго година један од најбољих голмана на свету Јан Облак. У тренутку када будемо играли наш балкански дерби на другој страни групе игра се Скандинавски и то између Норвешке и Шведске.
Шведска је последњи противник у овој групи са којима су се и неке од најбољих репрезентација мучиле муку као што је рецимо Француска или Шпанија. Неки од младих играча у врху фудбала су Сосиједадов Александар Исак који је у овој сезони на 36 утакмица постигао 9 голова и уписао три асистенције. Уз њега су ту и Кулушевски који је заблистао у Тотенхем и Форсберг који је одлично играо у Лајпцигу.

Крај сезоне углавном значи и паузу од месец дана, али то овај пут није случај. Иако се први пут у историји Мундијал не одржава на лето, моћи ћемо да гледамо Србију и наше момке у новим изазовима у оквиру Лиге Нација који би савршено могли да послуже као припрема за светско првенство.