Здравко Понош оснива покрет политичког центра са главним циљем чланство Србије у ЕУ

Председнички кандидат опозиционе коалиције ,, Уједињени за Србију’’ и другопласирани на недавно завршеним априлским изборима за председника Републике Србије, Здравко Понош је у гостовању на јутарњем програму телевизије „Нова С“ потврдио гласине о оснивању свог покрета.

Генерал у пензији је казао да за почетак оснива покрет а не странку искључиво због техничких и процедуралних разлога, али и због тога што је то лакши начин да се људи укључе. „Имам утисак да је ова власт доста оцрнила ту врсту организовања као што је политичка странка’’ рекао је Здравко Понош у јутарњем програму.

У наставку емисије говорећи о политичком курсу покрета Понош је навео да ће покрет „У грубо гледано зазузети позицију политичког центра“, а да ће његов главни циљ бити чланство Србије у Европској Унији. Потврђујући наводе о оснивању покрета, некадашњи потпредседник Народне странке, демантовао је да ће један од чланова новог покрета бити и активиста Саво Манојловић док је за људе са којима се највише саветује о најважнијим политичким темама истакао владику Григорија Дурића и прослављеног кошаркаша у пензији Дејана Бодирогу.