Вујошевић: Ђилас је директно предао Београд у руке Вучићу

Кошаркашки тренер Душко Вујошевић, који је био носилац листе „Ајмо људи“ за Београд, је у гостовању на телевизији N1 рекао да највише замера опозицији која није била уједињена у напорима да се освоји власт у главном граду.

Он каже да је после избора однос снага у броју мандата био 55-55, а да опозиција није довољно урадила да листа „Ајмо људи“ пређе цензус како би се тако створила опозициона већина у Београду. Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије су обезбедиле већину у Скупштини града Београда, а како је најављено кандидат за градоначелника ће ипак бити Александар Шапић.

„Очекивао сам да у Београду ујединена опозиција, која није била уједињена, има шансу да добије. Знао сам да ће бити велика борба од стране СНС-а, јер је Београд најзначајнији град у Србији“, изјавио је Вујошевић. За ситуацију која је настала каже да највише замера опозицији и интелектуалцима, за које каже да су били спремнији да заузму позицију посматрача уместо да активно учествују на изборима.

„Али када су завршени избори, по записницима је резултат био 55-55. Драган Ђилас је директно предао Београд у руке Вучића. Отишао је на тај састанак, требало је да иде са два сведока и то не из његове коалиције. Шта су они причали тамо и шта су се договорили… У суштини он је предао“, рекао је Вујошевић. Додаје да није реализовано оно што је било договорено на састанку опозиционих листа после избора, а то је да се гласачи на поновљеним изборима позову да гласају за „Ајмо људи“.

„Цензусом који би прешли опозиција би добила већину и власт у Београду. Како би се саставили, поделили предузећа и интересе, нисам превелики оптимиста у том делу… Али наглашавам, Ђилас је директно испоручио Београд. СНС је на поновљеним изборима из кафића све своје дизала да изађу на изборе. Опозиција није то радила. Ћута се ангажовао, Владета Јанковић је позвао“, казао је Вујошевић. Упитан шта би се променило да није било састанка између Ђиласа и Вучића, Вујошевић одговара да би се водила максимална кампања да се изађе на она бирачка места на којима се понављају избори како би листа „Ајмо људи“ прешла цензус.

„Знамо шта су нам саопштили, и оно што се зна да опозиција, Ђиласова оранизација и Морамо, да нису били екстремно ангажовани на тим поновљеним изборима. Неки људи који тешко живе и трпе разно разне неправде и гледају како се други богате милионима евра, а не на основу памети, сад ти људи ризикују још неки свој статус гласајући против власти и буду изиграни. Не можемо да будем против једног ауторитарног режима – Вучићевог, а да будемо за други ауторитарни режим – Ђиласов“, закључио је Вујошевић.