Нетанјаху упозорио Палестинце да напусте Газу док Израел погађа Хамас: Претворићемо је у „рушевине“

Извор: The Daily Wire

Израелски премијер Бењамин Нетанјаху упозорио је Палестинце да морају одмах да напусте Газу јер се Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) спремају да је претворе у „рушевине“. Упозорење Нетанјахуа уследило је након што су палестински терористи у суботу убили стотине израелских цивила у ракетним нападима и пуцњави широм Израела.

„Драги грађани Израела, јутрос, на Шабат и празник, Хамас је напао израелску територију и убио невине грађане, укључујући децу и старце. Хамас је започео бруталан и зао рат“, рекао је он. „Бићемо победници у овом рату упркос неподношљивој цени. Ово је веома тежак дан за све нас. Хамас жели да нас све убије. То је непријатељ који убија децу и мајке у њиховим домовима, у њиховим креветима, непријатељ који отима старце, децу и младе жене, који коље и масакрира наше грађане, укључујући и децу која су једноставно изашла да уживају у празнику. Оно што се данас догодило је без преседана у Израелу и ја ћу се побринути да се то не понови“, наставио је он. „Иза ове одлуке стоји цела влада. ИДФ ће одмах употребити сву своју снагу да уништи Хамасове способности. Уништићемо их и насилно ћемо осветити овај мрачни дан који су наметнули држави Израел и њеним грађанима.”

Нетанјаху је тада упозорио да ћемо„сва места на којима је Хамас распоређен, скрива се и са којих делује у том опаком граду, претворити у рушевине“. Поручујем становницима Газе: идите сада јер ћемо деловати снажно свуда“, рекао је он. „У овом часу ИДФ чисти терористе из последњих заједница.“