ИЗБОРИ 2023: Заветници и Двери потписали коалициони споразум за предстојеће изборе

Извор: БЕТА

Странке Заветници и Двери вечерас су потписале коалициони споразум, којим је предвиђен заједнички наступ на изборима који ће бити одржани 17. децембра. Заједничка листа тих странака носиће назив „Милица Ђурђевић Стаменковски – Бошко Обрадовић – Национално окупљање – Државотворна снага – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери“.

Председница странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је да је чином потписивања тог споразума озваничена вишегодишња сарадња тих странака. „На претходним изборима, наше две политичке странке су наступиле одвојено. Овим чином, ми смо показали одговорност према изазовима са којима се суочавају земља и народ, показали смо слогу, саборност и јединство“, казала је она. „Национално окупљање“ је тим чином, према њеним речима, постало и део политичке понуде на предстојећим изборима. „Као озбиљна политичка платформа, пружамо интегритет и поуздање да ћемо доследно заступати и бранити све оне принципе око којих смо се сабрали“, казала је Ђурђевић Стаменковски.

Позвала је све грађане Србије да, без обзира на идеолошку припадност, „пронађу своје место у националном окупљању“. „Национално окупљање ће афирмисати суверенистичку политику, национално одговорну, државотворну, политику која ће одбацити све оне захтеве који се данас налазе пред нашом земљом и која ће задобити поверење људи којима је доста уцена из Брисела“, навела је председница Заветника.

Председник Двери Бошко Обрадовић оценио је да коалициони споразум за предстојеће изборе представља „тренутак радости“ за све који су желели да виде укрупњавање и уједињавање патриотских и државотворних опозиционих снага на српској политичкој сцени. Оценио је да тим окупљањем сви они који су за очување Косова и Метохије у саставу Србије, који брину за Републику Српску, Србе у региону, који желе да Србија изађе из „бриселског ћорсокака“, којима је стало до еколошког патриотизма и сви којима је стало до очувања породице и традиционалних вредности, сада имају за кога да гласају. „Ми их позивамо да нам дају подршку да у будућем сазиву скупштине Србије и у будућој власти на свим нивоима заступамо управо ове вредности и управо овај програм“, казао је Обрадовић.