Одржана оснивачка конференција групе грађана „Алтернатива за Чукарицу“

Текст саопштења гг Алтернатива за Чукарицу преносимо у целости:

Алтернатива за Чукарицу јесте група грађана која је настала као израз дубоког неслагања грађана Чукарице са погрешном политиком развоја наше општине коју спроводи Српска напредна странка последњих 10 година. Политика стагнације је нешто са чим никако не можемо бити задовољни, поготово ако узмемо у обзир чињеницу да је Чукарица једна од најбогатијих београдских општина у историјском и културном смислу.

Сматрамо да су потенцијали наше општине велики и да нису оптимално искоришћени у претходном периоду. Конкретна решења подразумевају промену статута града Београда, односно веће надлежности градских општина. Веће изворне надлежности би подразумевале и веће изворне приходе што би значило и стављање интереса грађана Чукарице на прво место. Алтернатива за Чукарицу је састављена од патриота конзервативне политичке оријентације. Оно што ми желимо да будемо јесте народни трибуни обичних људи и да за скупштинском говорницом представљамо раднике, студенте, занатлије и пољопривреднике са наше општине.

Прва смо политичка групација која отпочиње своју кампању за локалне изборе на Чукарици, а уједно смо и једини који у изборну трку улазе са концизним и целовитим програмом. Потпуно смо спремни да разговарамо са свим опозиционим политичким актерима око сарадње на локалном нивоу, али само уколико прихвате наш политички програм. Као оснивачи Алтернативе за Чукарицу, обавезали смо се да ћемо радити на промоцији следећих политичких и програмских принципа током наше кампање за локалне изборе 2024. године:

Политички принципи:

  1. Нећемо бити део власти са СНС-ом;
  2. Нећемо бити део непринципијелних коалиција;
  3. Подржаћемо све квалитетне иницијативе.

Програмски принципи:

  1. Ефикаснији рад локалне самоуправе;
  2. Нови инфраструктурни пројекти;
  3. Заштита животне средине;
  4. Развој спорта и туризма;
  5. Већа улагања у културу;
  6. Брига о деци и младима.