НСПМ: СНС испод 40%, десница на преко 15%

Према најновијем истраживању часописа Нова српска политичка мисао, на основу узорка од 1050 испитаника,Српска напредна странка бележи најслабији рејтинг још од 2013. године од свега 39,1%. СПС се налази на другом месту са 10% гласова, док је на трећем месту Нова демократска странка са 5,4% гласова.

Кумулативно гледано десница заједно има 15,9% гласова (НДСС, Двери, Заветници и Народна странка), а левица свега 12,2% (ССП, Заједно, ДС и НДБГ). Респектабилан резултат од 5,2% бележи и покрет Здравка Поноша Србија Центар. Остале ванпарламентарне странке као што су Радикали и СДС Бориса Тадића налазе се далеко испод изборног прага од 3%. Највећи рејтинг међу политичарима бележи на првом месту председник Републике Србије Александар Вучић са 30,6%, на другом месту је лидер СПС-а Ивица Дачић са 6,4%, а трећи је Милош Јовановић са 4%.

Истраживање се такође бави подршком грађана Србије уласку земље у Европску унију која је тренутно на свега 35,5% док је чак 47,7% грађана против уласка. Уколико би услов за улазак Србије у ЕУ било признање независности Косова*, подршка за улазак у том случају пада на свега 9%, док противљење уласку расте на 79,2%. За улазак Србије у НАТО је свега 5,1% грађана, а за увођење санкција Русији само 8,2%.