Милош Јовановић (НДСС): Нећемо подржати Брнабић, недостојна власт не може имати достојног кандидата!

Извор: Политика

Председник Нове демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је данас да коалиција НАДА „наравно неће подржати“ Ану Брнабић за функцију председнице народне скупштине, зато што „недостојна власт не може никако имати достојног кандидата“.

Јовановић је, обраћајући се на седници скупштине Србије, рекао да је „Ана Брнабић то понајмање“, зато што је, између осталог „не тако давно вређала посланике Скупштине Србије, прилично грубо“. Он је казао да неће подржати Брнабић за председницу скупштине Србије и зато што Српска напредна странка (СНС) „са кукавичлуком бежи од одговорности“ и да је срамота да се ваде на ствари и догађаје од пре 15 година. Додао је да је за време власти Ане Брнабић Србија „претворена у прћију СНС-а са отетим институцијама и отетим медијима“, као и да СНС показује „кич национални патриотизам“. Јовановић је поводом прихватања „француско-немачког“ споразума са Приштином казао да СНС води „велеиздајничку косовску политику“.

Говорио је и о снимку са наплатне рампе у Дољевцу у коме је погинула једна жена, где је недостајућих два минута снимка „видео шеф државе, али до суда не може да дође“, као и о томе да је кум председника Србије Александра Вучића, Никола Петровић, ослобођен кривичне одговорности за изазивање удеса у Бограду, иако је био позитиван на алкохол и кокаин. Поводом оптужби посланика СНС-а да су посланици опозиције другог дана седнице ударили припаднике полиције који се налазе у згради, као и да су насрнули на председавајућег конститутивне седнице, Јовановић је рекао да нико из опозиције „није ударио ниједог припадника МУП-а“ и да нико није физички насрнуо на председавајућег скупштине и да је то што се седнице одржавају са кордоном припадника полиције нешто до чега нас је довела владајућа већина.

Он је рекао, поводом оптужби посланика СНС-а, да „нико јуче није дивљао током одавања поште страдалима у погрому на Косову“, нити је ико рекао нешто увредљиво о Србима са Косова и Метохије. Нажалост лаж, брутална манипулција, легитимна су средства политичке борбе СНС-а, њима на част, њима на образ“, истакао је Јовановић.