Калмаревић: У Србији је тренутно на снази завера против народа и то се види кроз састав нове владе!

Гостујући у емисији „Пулс Србије“ на телевизији Курир главни уредник портала Нација Филип Калмаревић говорио је на тему формирања нове владе.

Који избор је за вас највеће изненађење и да ли сте у некима препознали нека занимљива кадровска решења?

Иако није пракса, ако дозволите, почећу од неколико негативних ствари, а онда ћу прећи на неколико позитивних које сам препознао у саставу нове владе. Када као националну стратегију имате заверу против народа, онда није ни чудо што имате овакав састав владе. Завера против народа и државе огледа се у томе да имамо пљачку народа кроз намештене тендере, издају свих националних интереса од Републике Српске до Косова и Метохије, судску власт која је по дубини корумпирана, као и тужилаштво и репресивни апарат који ради против грађана. Александар Вучић је када је дошао на власт 2012. године рекао једну ствар са којом се слажем. Он је тада био заступник концепта „минималне државе“ што уствари значи да имате малу бирократију и мали државни апарат. Уместо тога, добили смо једну прегломазну државу, превелику бирократију и превелико задуживање. Када имате владу коју чини 31 министар, то вам боље него било шта друго говори да имамо прегломазну државу која, самим тим што је прегломазна, омогућава корупцију.

Да ли је ова влада комбинација политичких личности, али и експерата?

Нисам за то да политику воде само политичари, али нисам ни за то да политику воде само експерти, зато што обе ствари имају своје негативне аспекте. Међутим, не можете бити министар за све, мало сте министар спољних послова, па сте мало министар унутрашњих послова, па сте на челу просвете,… Мислим да је јако тужно то што Србија већ дуго на власти има људе који су лошији од народа који их бира.

Мандатар за састав нове владе Милош Вучевић поручио је да треба да будемо јединствени у очувању државних и националних интереса, како то коментаришете?

Знате, власт стално говори о националном јединству… не можете имати национално јединство, а да притом понижавате опозицију и опозиционе лидере у парламенту и на улици, и да их притом пратите уз помоћ Безбедносно информативне агенције.

У сусрет нам долазе локални избори 02. јуна, неки су одлучили да на те изборе изађу, неки ће их бојкотовати, шта Ви очекујете?

Одлуку дела опозиције да изађе на предстојеће београдске изборе бих оценио као циркузантску и жао ми је што морам тако да се изразим. Не ради се овде о томе да ли ће опозиција победити на Врачару у Београду, већ да ли ћемо имати демократију у Србији или не. Самим тим, морам да похвалим опозицију која је одлучила да београдске изборе бојкотује, од српске коалиције НАДА, па до ССП-а и ја лично на те изборе 02. јуна, иако сам из Београда, нећу изаћи, ни на градске ни на општинске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *