Калмаревић у „Нацији“: Разлика између наших власти и шиптарских власти је у томе какав однос имамо према својој држави!

У специјалној епизоди емисије „Нација“ на YouTube каналу „Нација ТВ“ главни уредник портала Нација Филип Калмаревић говорио је о животу на Косову и Метохији, као и о последицама националне политике Александра Вучића и Српске напредне странке.

Током нашег боравка на северу Косова и Метохије обишли смо Зубин Поток, Северну и Јужну Миторивицу, манастир Дубоки Поток, цркву Свете Тројице и храм Светог Димитрија, реку Ибар као и видиковац и споменик страдалим рударима на врху Косовске Митровице. Наши утисци о људима, природи и српском културном наслеђу су више од било чега чему смо се првобитно надали. Међутим, немогуће је не приметити атмосферу лажи која провејава улицама и ту тежину у ваздуху која је карактеристична за страдална места. Свесни смо да се политичари и медији у Београду нарочито не занимају за ову тему и да је она за њих постала ирелевантна. Нисмо дошли на Косово и Метохију како бисмо пренели неки већ зацртани наратив о томе како изгледа живот овде, већ како бисмо пренели истину онакву каква јесте, нецензурисану и у целости.

Чим смо прешли административни прелаз Брњак уз језеро Газиводе, приметили смо да пут уопште није био осветљен. То нам је дало чудан утисак као да се више не налазимо на територији Републике Србије. Када смо стигли у Зубин Поток, прва ствар коју смо затекли су биле просторије Српске напредне странке на којима је био исписан слоган „Предаја није опција“, међутим већ иза следећег ћошка смо се уверили да је реалност битно другачија. Српске тробојке се више не вијоре на начин како је то изгледало раније, док се у згради општине, где су се пре мање од годину дана налазили Срби, сада се налази застава сецесионистичке творевине Репупублике Косово. Чак су уклоњене и барикаде које су се налазиле на самом улазу у општину, а које је поставила косовска полиција сугеришући да се више не плаше било каквог отпора од стране Срба. Улице су јако пусто и народ делује као да је клонуо и да нема више ту снагу да се бори коју је имао раније.

На дан једностраног проглашења независности од Србије (17. фебруар) обишли смо Северну и Јужну Митровицу. За разлику од других општина на северу Косова и Метоије, у Северној Митровици су улице пуне људи са децом и све је окићено у српске заставе. Оно што је свакако сигурно јесте да су овде људи позитивнији што је и нормално с обзиром да су овде прилике за запошљавање и студирање много веће него у било ком другом делу Косова и Метојхије. Оно што смо могли да закључимо по завршетку нашег обиласка Јужне Митровице је да се ради о потпуно два различита дела града и да Јужна Митровица на моменте делује уређеније и од појединих централних београдских општина. Наше власти воле да се хвале тиме како оне највише улажу финансијска средства за наш народ на Косову и Метохији, међутим свима је јасно и људима на Косову и људима у остатку Србије где тај новац одлази. Разлика између наших власти и шиптарских власти је у томе какав однос имамо према својој држави!

БОНУС ВИДЕО: НАЦИЈА Еп. 35 | Ово је истина о животу на Косову! (Филип Калмаревић)