Др Милић позвао Нишлије да на поновљеним изборима гласају за коалицију НАДА

Извор: Нова

У недељу ће у општини Медијана у Нишу бити поновљено гласање на бирачким местима 14. и 16, опозиција је позвала бираче да гласају за листу “НАДА-Уједињени за Ниш”, јер им је потребно неколико стотина гласова како би добили још један мандат у скупштини општине. То ће, како је рекао доктор Драган Милић, опозицији омогућити “већи комфор у раду”.

Гласање ће у недељу бити поновљено на бирачким местима 14. и 16. у општини Медијана, у Основној школи „Ћеле Кула“ и у Ватрогасном дому. Реч је о општинским изборима који се понављају, јер је изборна комисија утврдила неправилности на та два бирачка места. Како пише у саопштењу општинске изборне комисије, на бирачком месту број 14, у ОШ “Ћеле Кула”, поново се гласа јер је бирачки одбор омогућио да гласа особа која није уписана у извод бирачког списка. На бирачком месту број 16, у Ватрогасном дому, није достављен контролни лист.  Доктор Драган Милић је позвао Нишлије да на ова два места гласају за коалицију НАДА.

„Позивамо Медијанце да одбране изборну вољу и да изађу у што већем броју у недељу и да овог пута гласају сви. Позивамо наше гласаче да сви дају глас листи „НАДА – Уједињени за Ниш“. Овој листи недостаје неколико стотина гласова да добије још један мандат. Тиме ће се потврдити изборна воља грађана на Медијани, а већина у Скупштини ће бити још већа и пружиће нам комфор у раду како бисмо дигли Медијану на ниво који заслужује. Позивам наше гласаче да у што већем броју изађу на бирачка места 14. и 16. и да подрже листу број 3, то је као да сте гласали за нас“, навео је Милић, додајући да је власт успела да уједини опозицију у Нишу.

„Морамо сви да останемо у оквирима институција, немојте да се играте са Нишом и изборном вољом грађана, није лепо, а потенцијално може да буде и опасно. Са Нишлијама се нико није играо никад, немојте ни ви“, рекао је он. Могуће је да ће Нишлије и после овога поново излазити на биралишта, јер се опозиција бори за то да се понове избори и на бирачким местима 10. и 18, такође у општини Медијана.

Виши суд усвојио једну жалбу
Наиме, опозиција је градској изборној комисији у Нишу, након избора 2. јуна, предала укупно 36 приговора и осам жалби. Како је рекла председница ГИК Данијела Милићевић већина тих приговора је одбијено, као неосновано, непотпуно и недозвољено, а највише је оних код који су одбијени као неразумљиви. Затим је опозиција предала жалбу Вишем суду у Нишу, којима се тражи да се понови гласање на бирачким местима 10. и 18.

„Управо сам добио инфомацију да је Виши суд усвојио жалбу за понављање БМ број 18. у Нишу на градским изборима. Честитам свима на овој одлуци, ово враћа наду у процесе у које смо ушли. Свакако, ово није крај, остаје још неколико жалби међу којима је и БМ бр 10. Такође по закону ГИК има чак 10 дана рок да поново одлучује о нашим приговорима, али апелујем да ово не треба да се максимално експлатише и да одлуку о понављању избора и усвајању приговора треба донети што пре. Дакле, није крај, али је добра вест“, објавио је кандидат за градоначелника листе “Бирамо Ниш” Ђорђе Станковић на мрежи X. “Према изменама Закона које су недавно усвојене у скупштини, ГИК има 10 дана да разматра то што јој је Виши суд вратио. Хипотетички, могу опет да одбију, па да се ми опет жалимо Вишем суду, који опет има рок од 72 сата да донесе одлуку. И да након тога мора да се донесе одлука. Али то сад може да траје још две недеље“, навео је Станковић.