Панчево: Удружење грађана „ГРУПА“ почело са радом

Грађанско удружење Панчеваца (ГРУПА) започело је своју кампању за предстојеће локалне изборе у овом српском граду. Вероватно међу првима у држави, ово мало удружење кренуло је са својим предизборним активностима. Оно што смо сазнали из разговора са њима је да желе да једном дугом и упорном кампањом дођу до што већег броја својих суграђана.

Баш 9. март, симболично, започели су своје јавно деловање. Прво су цело Панчево излепили са плакатима са слоганом „Комшија, а не партија“. Како тврде реакције суграђана су више него позитивне. Одмах потом су објавили и своја програмска начела. Међу њима се издваја став да је Панчеву неопходно само једно јавно предузеће, са мање администрације у њему, а више радника-извршиоца. Они се такође залажу за укидање финансирања професионалног спорта и да уместо тога треба улагати у развој инфраструктуре и школског спорта.

Један од оснивача овог покрета, Игор Вуковић за редкацију нашег портала каже да им је циљ позитивна кампања. „Нови, модеран и енергичан приступ политици. Подједнако су нам важни сви грађани. Водићемо рачуна о сваком делу града и посебно о селима за које припремамо посебан третман. У Панчеву има доста недовршеног посла, многе ствари би требало исправити. Спремни смо да се заложимо и ставимо на услугу грађанима. Град мора да буде сервис, а људи који се бирају стално доступни на сваком кораку својим суграђанима. Рођени смо Панчевци, определили смо се за овај град. Никако се нећемо коцкати са својим угледом и именима. Часно у борбу за опште добро.“

Када би сваки град имао слични покрет или групу грађана, Србија би свакако била на добром путу да се издигне из тренутне ситуације у којој не владају људи, већ странке – кажу из овог новоформираног покрета.