ДЕМОСТАТ: СНС скоро 50%, ССП други, Социјалисти трећи

Истраживачко-издавачки центар Демостат објавио је најновије истраживање јавног мњења по којем би Српска напредна странка остварила чак за 5% бољи резултат у односу на априлске изборе. Иза следи Странка слободе и правде Драгана Ђиласа са 10% која је на претходним изборима у коалицији Уједињени за победу Србије остварила на националном нивоу резултат од 14%. Одмах потом следи Социјалистичка партија Србије и Нова демократска странка Србије са 9, односно 6% гласова.

Остале странке се налазе испод старог цензуса од 5%, али најближи њему јесу Српски покрет Двери и коалиција Морамо са по 4% гласова. На ивици caдашњег цензуса налазе се и Демократска странка, као и Српска странка Заветници са по 3%. Остали актери према овом истраживању не би могли самостално да пређу цензус, а опредељеност за те организације је 13% у бирачком телу.

Што се тиче индивидуалних рејтинга, актуелни председник Републике Србије Александар Вучић према овом истраживању има поверење више испитаника него сви остали политички лидери заједно. Око 27% испитаника нема поверења ни у кога, а на другом месту су Здравко Понош и Ивица Дачић са по 6%. Иза њих је Милош Јовановић са 4% и Драган Ђилас, односно Милица Ђурђевић Стаменковски са 3%.