Јовановић о Протићевом тексту: Срамота је за НИН што је објавио такав текст од особе без биографије

Гостујући у емисији „Утисак недеље“ на телевизији Нова С председник Новог ДСС-а Милош Јовановић на питање Оље Бећковић да ли има одговор на ауторски текст Милана Ст. Протића у НИН-у у којем Протић потписнике Прогласа за окупљање у одбрану Косова и Метохије назива „Никаквим Србима“ одговара да стари НИН никада то себи не би дозволио.

„Срамота је за НИН што је, и бићу благ, тако неквалитетан текст, од особе у суштини без биографије, објавила. Неки стари НИН то себи никада не би дозволио. Причам о интелектуалном квалитету тог текста илити одсуству тог квалитета“, рекао је Јовановић.

На овај одговор ауторка емисије Оља Бећковић питала је да ли је лакше напасти НИН него аутора текста, Милош Јовановић одговара да је НИН институција, а да аутор тог текста није. „Када имате институцију морате да водите рачуна да то превазилази тренутног уредника. Институције ваља неговати и чувати. Институције по дефиницији не зависе од људи који су ту пролазни и зато ме је много више погодило од онога што пише у тексту што је то објављено у једном часопису који је попут дневног листа Политика нешто што је овом народу било највредније из тог домена“ закључио је Јовановић.