(ЕКСКЛУЗИВНО): Могуће рестрикције од 15. септембра?

Наша редакција преноси ексклузивну вест до које смо дошли преко наших контаката из самог врха Електропривреде Србије. Како наш извор тврди, Србију чека немили сценарио већ од 15. септембра, иако смо пре само две године били извозници струје.

Наиме, за 15. септембар најављен је почетак рестрикција струје у Србији. Очекује се да ће рестрикције трајати током читаве јесени и зиме, а да нећемо дочекати ни крај лета 2022. без њих. Како се очекује, почетак ће бити 15. септембра. У самој најави искључења међу надлежним органима неће бити самокритике, већ ће читав наратив бити окренут као геополитичкој ситуацији. Познато је и како ће тећи искључења. Почеће се са праксом „8 па 2“. 8 сати имаш струју, 2 сата немаш, и тако наизменично. Међутим, то је само почетак. Како будемо улазили дубље у зиму период без електричне енергије у домовима широм Србије биће све дужи!

Остављамо наду и простор да се информација коју смо добили, односно вест коју и преносимо уз знак питања неће остварити. Тачније, да ће наша држава наћи решење како се не би уводиле рестрикције које ће у Србији неминовно асоцирати на деведесете године. Нарочито, јер је српски електросистем био познат по великој производњи и извозу струје.