Београдско удружење независних таксиста приступило синдикату Слога

Београдско удружење независних таксиста (БУНТ) данас је у Београду донело одлуку о приступању Удруженим синдикатима Србије „Слога“. Споразум о приступању потписао је уз присуство Извршног одбора и председник удружења Слободан Бановић.

Наиме, удружење БУНТ је још 2019. године одржало први протест таксиста када је око 250 возила затворило саобраћај на Славији и у околним улицама због лошег рада комуналне полиције и примене Закона о превозу путника у друмском саобрађају који се свакодневно крши кроз илегалан рад појединих приватних фирми. Такси превозници у Београду имају велики број проблема које због специфичности своје делатноси нису у могућности да самостално решавају. Закон о такси превозу, немогућност добијања лиценце, ниске цене, рад нелегалног јавног превоза само су неки од проблема са којима се такси превозници свакодневно сусрећу.

Након потписивања споразума о приступању председник УСС Слога Жељко Веселиновић каже да ће заједно захтевати активно учешће у изради студије за трајно уређење такси службе у Београду, кроз радне групе и састанке са државним и градским институцијама.