Антић у „Нацији“: Политика Јакова Милатовића неодољиво подсећа на G17 плус!

Гостујући у емисији „Нација“ на YouTube каналу „Нација ТВ“ професор Чедомир Антић, председник Напредног клуба, говорио је о резултатима избора у Црној Гори и о тренутној ситуацији око Косова и Метохије.

Пре свега, желим да чујем вашу анализу резилтата избора у Црног Гори. Ви сте подржали Андрију Мандића лидера Демократског фронта, међутим он није прошао у други круг председничких избора?

Црна Гора је доживела демократску смену председника републике и читава та транзиција власти која је почела 30. августа 2020. године је овим завршена. Она је била веома мукотрпна, ми по резултатима из првог круга видимо да је друштво Црне Горе у принципу петрификовано. Колико је гласова Андрија Мандић добио као вођа Српске листе односно Српске народне странке пре пуних петнаест година, на изборима у којима замало није ушао у други круг, толико је добио и сад без обзира што је сад имао и неку помоћ из Србије. Једина промена која се стварно догодила у последње три године јесте да је један број гласача српских странака и један мало већи број гласача ДПС-а почео да гласа за једну опцију која подсећа на српски G17 плус. Колико је G17 плус био реформски, толико је Милатовић просрпски, а то ће црногорска јавност тек видети.

Бивши саветник Бориса Тадића, Млађан Ђорђевић, оптужио Вас је како сте Ви уствари тужни због пораза Мила Ђукановића па бих волео да Вам дам прилику да му јавно одговорите.

То је једна прича о нама. Дакле ми имамо ту дубоку државу из овог и из прошлог времена која, какво чудо, има сличан однос. Многи данас оптужују Вучићеву власт да је гурала Мандића да би у другом кругу Ђукановић имао човека који је споран једном делу грађана Црне Горе и ради се на томе да га представе као човека који носи каму у зубима. За то време ми имамо неке информације да је у Требињу покрет Европа сад добијао неки новац из Србије… Тако да ајде да кажемо да је то нека сумња. Ми не знамо да ли је то тако. Занимљиво је да, ето и Ђорђевић и неки други људи из власти, ти теразијски Црногорци врло моћни и утицајни и врло љути на Србију су гледали да подрже Милатовића. То није спорно, сви смо ми одрасли људи, имамо право да одаберемо. Међутим, та кампања против српских странака је за мене забрињавајућа. Ђорђевић дуго времена не пише тако да онда углавом ратује преко твитера и онда прави неке монтаже, ту и мене смешта међу неке Вучићеве ботове. То су све провокације и ја сам мало жешће одговорио и он је на то био љут. После тога је негде написао да сам примио новац од Ђукановића што је у потпуности бласвемија.

Председник Србије је својим усменим усаглашавањем са Европским планом за Косово негде већ прихватио да ће радити на имплементацији, уколико овај споразум буде у потпуности имплементиран, што подразумева улазак такозване државе Косово у Уједињене нације, НАТО, ЕУ… има ли шпсче тпга било каквих црвених линија?

Ми смо суочени са озбиљним проблемима. Дакле ми смо притиснути са разних страна, а најгора ствар која нам се дешава је постмодерна диктатура коју Вучић спроводи. Он живи у матриксу, он искључиво разматра шта може да прође у народу и како може народу нешто да прода и он сам је вероватно изненађен што је Ђукановић пред изборе кренуо на цркву, он би то радио после избора, покушао би да одлаже, да поткупи епископе,… па би чак и претио некоме. Управо је то урадио у Србији, он је поделио опозицију, национална опозиција не само да није јединствена него и нема активно деловање. Ово хапшење Златановића и Кнежевића је покзало да они који организију протесте нису способни да праве трајније протесте. Та његова власт ће се похабати као и Ђукановићева па ће онда будуће генрације морати да гледају како да поврате Косово и Метохију у састав Србије.

БОНУС ВИДЕО: НАЦИЈА Еп. 32 | Милатовић много подсећа на G17 плус! (Чедомир Антић)