Ујединили се покрет Да се струка пита и Нова странка

Обједињавањем две организације, Нове странке и покрета „Да се струка пита“, политичка сцена Србије добила је нову странку која ће се од данас звати Да се струка пита – Нова странка.

Како кажу из покрета Да се струка пита за своје партнере одабрали су Нову странку зато што у њој има пуно квалитетних појединаца који имају искрену жељу да Србију учине другачијом земљом. Као први задатак наводе да ће им бити проналажење „највећих политичких пријатеља“ које ће потом позвати у заједнички савез. „Превазиђени политичари нека се баве општим темама, а струковни, каквим себе сматрамо, морају предлагати решења, одмах иза критика“ рекао је Ковачевић, новоизабрани председник ове организације.

Главна питања за ову организацију биће: Економија, енергетика, здравствена заштита, пољопривреда и образовање. „Ми нисмо реваншисти, нисмо острашћени, нисмо лични, наш пут је нетипичан и на крају ће резултирати стварањем јаке организације коју нико неће моћи да игнорише“ изјавио је Ковачевић рекавши да ће њихова организација у случају поновљених локалних београдских избора учествовати на њима.