Изложба „Крици и шапутања“ уметнице Љиљане Дрезге

Изложба уметнице Љиљане Дрезге која носи назив „Крици и шапутања“ отворена је у галерији „Штаб“ која се налази у ТЦ Галерија.

Љиљана Дрезга рођена је у Београду, један део свог живота проводи у латинској Америци где је и завршила средњу школу, други деo у Чилеу, а трећи на Куби. Своје ликовно образовање је стекла у Буенос Аиресу у Аргентини. Љиљана је четири године провела у Мадриду где је своје слике излагала у познатим мадридским галеријама, а оне такође красе и приватне колекције широм света. Љиљанин сликарски дух чини je веома продуктивном ауторком разних експресионистичких дела која не остављају радвнодушним.

На изложби „Крици и шапутања“ упознаћете Дрезгина дела која су аутентична по комбинацији апстракције и фигурације. Њеним сликама влада једна димензија унутрашњег еротизма који, кроз материјалне симболе, приказује једну духовну страну која треба да се осети. Апстракционизам, који доминира њеним делима, приказује кроз предњи план сферу нематеријалног која обитава и делима даје посебну ноту.

Сви посетиоци имају прилику да до 16. јуна сваког дана од 11 ујутру до 21 увече посете изложбу како би се упознали са радовима сликарке Љиљане Дрезге.