Или – или без икаквог али

Данас је усвојена Резолуција Европског парламента о Србији. Из гомиле бирократских фраза у које не верују ни они који су их написали, провирују два кључна детаља. Једино у њих они који су их у Резолицију укључили и верују, а више не постоји ни један разуму близак разлог да ико у Србији затвара очи пред очигледношћу њиховог постојања. 

Први је, наравно, хитно увођење санкција Русији, као услов за даљи напредак на путу ка чланству у ЕУ. Други, да се „од Србије и Косова очекује потписивање правно обавезујућег споразума о нормализацији односа заснованог на међусобном признању“. Ево, дакле, и узајамног признања државе и одметнуте нарко енклаве по први пут у званичном докумету неке институције Европске уније. Након ове Резолуције Европског парламента, више ни за кога у Србији нема изговора да није знао или му није јасно да између залагања за Србију у Европској унији  и залагања за Србију без Косова и Метохије стоји знак једнакости.

Сада, када су ствари овако огољено јасне, можда је сувишно давати нека додатна појашњења. Али како део домаће јавности, и то онај прилично утицајан, а притом шампион у смишљању изговора и проналажењу еуфемизама, сасвим сигурно неће мировати у намери да опет замути воду и додатно збуни поштене и добронамерне људе, ево у наставку кратког водича за кристaлно јасно разумевање стварности.

1. ЕУ је политичко крило НАТО пакта –  терористичке организације одговорне за смрт милиона људи широм света, чији су стварни власници Сједињене Америчке Државе.

2. Једини  циљ изразито динамичног, агресивног и садистичког политичког ангажовања ЕУ према Србији је сврставање наше земље у табор непријатеља Русије.

3. Сврставање Србије на страну непријатеља Русије у апсолутној је супротности не само са нашом историјом, већ и са нашим виталним националним интересима, пре свега оним везаним за Косово и Метохију, Републику Српску и енергетску безбедност.

4. Једини прави спољнополитички гарант заштите српских националних интереса је управо она земља против које се, и овом хушкачком Резолуцијом Европског парламента Србија „окреће“ – Руска Федерација.

5. Чланство Србије у ЕУ је сада и званично, апсолутно немогуће без „међусобног признања“, односно предаје Косова и Метохије у руке албанских сецесиониста и терориста и нестајања српског народа и трагова његовог постојања са ових простора, а свако ко се у име државе Србије и након најновије Резолуције Европског парламента залаже за чланство делује у циљу легализације окупације и отимања Косова и Метохије.

6. Признавање независности „Косова“ је у супротности са чланом 8 Устава Републике Србије, којим је прописано да је „територија Србије јединствена и недељива“, а свако ко учествује у овом криминалном послу чини кривичо дело Угрожавање територијале целине, члан 307 Кривичног законика, за које је прописана казна од 3 до 15 година затвора.

7. Да би очувала свој идентитет и шансу да као независна држава преживи,  Република Србија мора хитно да иступи из процеса „европских интеграција“ и обустави све активности које воде ка евентуалном чланству у Европској унији, односно формалном признању лажне државе „Косово“.

8. Да би сачувала могућност за реинтеграцију Косова и Метохије у свој правни и политички поредак, Република Србија мора да иступи из Бриселског споразума и своја настојања усмери ка враћању преговарачког процеса Београда и Приштине под окриље УН-а.

9. Наредни кораци САД и ЕУ биће усмерени ка експлицитном одустајању Србије од Републике Српске и препуштање српског народа са друге стране Дрине фантомској НАТО филијали познатој под кодним именом БиХ.

10. У ситуацији или – или, без иједног стварног али, сваки одговор сваког актера са политичке и јавне сцене мора бити експлицитан. Међупростора више нема, и свако ДА Европској унији је НЕ српском народу и Србији, потпуно контраиндиковано и са нашом прошлошћу, и са нашом садашњошћу и са нашом будућношћу.

Сходно томе, сви карте на сто.